Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Gegroepeerde podia op MVM

Topeditie van Meeting voor Mon

Kessel-Lo, 29 juli 2024

Een nationaal record voor Elien Vekemans, een meetingscore die door het dak ging, meer dan 1200 geregistreerde prestaties, 9 meetingrecords verbeterd, een ware vloedgolf aan PB’s en SB’s, … Superlatieven schieten te kort om het succes van deze Meeting voor Mon te beschrijven. De grootste bewondering verdienen de tientallen vrijwilligers die dit gigantische en complexe evenement in goede banen wisten te leiden.
“Een historische meeting”, zo omschreef stadionomroeper Johan De Beule deze editie van de Meeting voor Mon. Meer dan 700 buitenlandse deelnemers, waarvan meer dan 200 niet-Europese, vonden de weg naar de Gaston Roelants Atletiek Arena. Daaronder ook een 20-tal Olympiërs die een laatste conditietest kwamen afleggen vooraleer naar Parijs af te reizen.

De 9 meetingrecords vormden de sportieve hoogtepunten van een wedstrijddag die begon om 12:00 uur ’s middags en waar de lichten pas kort na middernacht werden gedoofd. Een verbluffende 3000m bij de mannen spande de kroon : Cooper Teare (USA) liep het meetingrecord aan flarden dat Cole Hocker vorig jaar nog flink had aangescherpt. De top 8 van deze 3000m rangschikt zich in de Top 100 van de wereld dit jaar.

Andere meetingrecords waren er in de 200m M, 400m M, 400H M, 1500m V, 3000m V, 400H V, Polsstokspringen V en Kogelstoten V.

De vele PB’s en SB’s die werden opgetekend waren in niet geringe mate te danken aan de inspanningen die DCLA levert om voor alle reeksen van de afstandsnummers zeer bekwame tempomakers aan te trekken. Dat wordt door atleten en trainers zeer naar waarde geschat.

Aan DCLA-zijde waren er, naast de 4,52m van Elien Vekemans, opvallende PB’s voor Noor Jacques in de 3000m en voor Elias Sleeckx in de 800m. Juniors en scholieren Joren Segers, Simon Wybaillie, Julian Van Aken, Ruben Depoorter, Wout Klykens, Jelle Decoster en Staf De Haes deden persoonlijke besttijden over 1500m en 3000m tuimelen. Alpha Boye, Louis Smeets, Evelien Ex en Phaedra Dirix tekenden PB’s op over 200m, 300m en 400m, Gitte Bellemans deed dat in het polsstokspringen. Kwinten Cools en Marijke Wijnmaalen stonden in hun discipline op het podium.

De organisatorische innovaties, zoals de gegroepeerde podia en de flash interviews, werden door alle aanwezigen gesmaakt. Letterlijk gesmaakt werd het aanbod van de foodtruck en van De Elfkamper. De complexe organisatie (jury, terreinmedewerkers, tijdopname, arts en kiné, omroepers, bediening reuzescherm, Elfkamper, inkom, wedstrijdsecretariaat, …) draaide als een goed geöliede machine. Kortom, overal vermoeide maar blije gezichten.

Videoverslag van de meeting : Schrevens Marc


 
Ivo