Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Dag 2 van het BK AC : 1 keer goud, 2 keer zilver, 1 keer brons

Koning Boudewijnstadion Brussel, 30 juni 2024

Op Dag 2 van het BK pakte Pieter Sisk overtuigend goud over 1500m. Hanne Claes en Elie Bacari acteerden op de top van hun kunnen en veroverden zilver. Rots in de branding Evi Vercruysse was goed voor brons.
Het visitekaartje dat Pieter Sisk op zaterdag afleverde was veelbetekenend. In de 1500m finale liet Pieter zich meedrijven om in de laatste 300m toe te slaan met verschroeiende finish in 38”6. De concurrentie stond niet op de foto. Elias Sleeckx liet zich hier evenmin onbetuigd en snelde in puike 3,47,12 naar de 8° plaats.

Eerder op de middag maakte Evi Vercruysse al van bij de eerste ronde in het hamerslingeren haar bedoelingen duidelijk. Eerst podiumplaats verzekeren, dan de strijd om het zilver aangaan met een opkomend talent uit Houtland. Met 52,24m haalde Evi alweer veel uit de kast, al moest ze zich met brons tevreden stellen. “De regelmaat is er dit seizoen, de Westvlaamse juniore maakt enorme progressie en bleef voor mij buiten bereik vandaag”, aldus Evi.

De 110m horden is een hype in onze nationale atletiek. 2 vrienden en concurrenten houden zich op in de wereldtop en stuwen mekaar naar ongekende hoogten. Onze Elie Bacari deed zich alweer gelden met scherpe 13,43 in de finale waarin hij geen repliek had op de bombenstart van Obasuyi (OEH).

De 400m horden bij de vrouwen was bij uitstek het topevent van dit BK. Hanne Claes liep een meeslepende race in het spoor van Paulien Couckuyt en plaatste bij het uitkomen van de laatste bocht een versnelling die haar ruim aan de leiding bracht. Tot aan meter 399 toen Naomi Van Den Broeck vanuit verloren positie als een duivel uit een doosje de titel opeiste. Met 54,82 (Olympische limiet) en zilver toonde Hanne dat ze naar absolute topvorm toegroeit. In dit geweld stormde Nina Hespel naar verdienstelijke vierde plaats in 57,05.

Vierde plaatsen zijn ondankbaar, zeker als je zoals Bo Brasseur in het verspringen 3 keer voorbij 5,90m springt en met beste van 5,96m strandt op 5cm van brons. Maar wat zijn we blij om onze “Amerikaanse” DCLA-atlete in het zomerreces terug te zien in de club. Florence Amon was hier met 5,63m goed voor plaats 7.

Juniore Noor Koekelkoren is een strijder hors catégorie en dat bleek alweer op dit BK. In felbevochten 100m horden bij de vrouwen sleepte Noor puike 5° plaats uit de brand in scherpe 13,49. Nog ereplaatsen waren er voor Chao-Yuan Liu in het hoogspringen (1,95m – 8°) en voor Greg Wenshell die door een speling van het lot voor de 800m finale werd opgeroepen (1,54,71 – 8°).

Na geslaagd Interclub-debuut heeft Rohan Vits de smaak van het steeplelopen te pakken. Met 13° plaats in ruim PB van 10,07,44 rukt deze junior op in de nationale hiërarchie in deze discipline. Noor Jacques was met afstand de jongste finaliste van de 1500m waarin het scenario haar niet gunstig was gezind. Maar deze finaleplaats smaakt voor Noor duidelijk naar meer in de jaren die volgen.

De slotsom is dat DCLA met 4 keer goud, 5 keer zilver en 3 keer brons kan terugblikken op een bijzonder succesvol BK AC. En laten we de titels van Guillaume Grimard en Yewbdar Denys in de 10000m hierbij eerlijkheidshalve optellen.
Ivo