Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Titelfavoriete Elien Vekemans in het polsstokspringen (Foto : Jolien De Bock)

10 DCLA Mannen en 10 DCLA Vrouwen treden aan op BK Indoor

Kessel-Lo, 15 februari 2024

Op het BK indoor op zondag 18 februari in Louvain-La-Neuve komen een record aantal van 10 DCLA Mannen en 10 DCLA-vrouwen in actie. Hopen maar op een vloedgolf van rood-witte titels en medailles.
DCLA gooit maar liefst 4 nationale lijstaanvoerders in deze titelstrijd. Ben Broeders en Elien Vekemans torenen in het polsstokspringen letterlijk en figuurlijk boven de concurrentie uit. Ben werd de afgelopen week evenwel geveld door buikgriep, het is nog afwachten hoe fit hij zondag op het tartan komt. Elien tilde deze week haar seizoensbeste op naar 4,42m en blijft jacht maken op het nationale record dat bij 4,53m staat. Kwinten Cools voelt als topfavoriet in het kogelstoten de hete adem in de nek van 2 andere opkomende jonge talenten. Waar de strijd fel woedt loeren PB’s om de hoek. David Boda is een late roeping in het hinkstapspringen maar zijn talent voor deze discipline spat er af. In geen tijd rukte hij op naar de nationale voorposten. Lijstaanvoerder David kan zichzelf ongelooflijk belonen met een allereerste nationale titel.

Elie Bacari joeg deze winter een schokgolfje door de internationale hordensprint. Met winst in Luxemburg en finaleplaats in de prestigieuze meeting van Liévin schoot onze ex-tienkamper als een komeet naar het internationale voorplan. Met PB van 7”61 verzekerde Elie zich al van selectie voor het WK Indoor. Het duel tussen Elie en lijstaanvoerder Michael Obasuyi (7”60) wordt één van de hoogtepunten van dit BK.

Het meest geanticipeerde nummer van de namiddag is de 800m bij de mannen waar België met 3 atleten hoge toppen scheert op de wereldranglijsten. Dank zij 2 topchrono’s deze winter maakte Pieter Sisk een reuzesprong op de Road To Paris en mag hij al voor 95% zeker zijn Olympische koffers pakken naar de Franse hoofdstad. Van de titelstrijd met ook nog Eliott Crestan – snelste in de wereld voorlopig over de afstand - en Tibo De Smet aan de start druipt de spanning nu al af.

Nog kanshebbers op een medaille zijn Thomas Van Nuffelen die stilaan goed op dreef komt in het polsstokspringen en Florence Amon in het hinkstapspringen. Als Florence haar aanloop op orde krijgt is ze zelfs tot hele grootse dingen in staat. Noor Koekelkoren timmert moedig aan de weg terug na een periode van blessureleed. Op haar best en met de overgave die haar kenmerkt kan Noor zich zomaar mengen in de strijd om de medailles over de 60m horden.

Ereplaatsen liggen in het verschiet voor Gitte Bellemans (polsstokspringen), Liu Chao-Yuan (hoogspringen), Kasper Verbeylen (kogelstoten), Joke Liefooghe (kogelstoten) en voor "good old" Sofie Rummens (hoogspringen). Juniors Jules Vansteenkiste (3000m) en Noor Jacques (1500m) toonden deze winter al puike progressie en willen zich op de rondbaan van Louvain-La-Neuve evenmin onbetuigd laten.

Lore Boonen, Uma Goedseels en Chloë Porton onderstrepen dat de vrouwensprint bij DCLA in opmars is. Over 60m maken ze aanspraak op een plek in de B-finale. Scholier en DCLA-aanwinst Louis Smeets opteert voor de 200m waarin hij deze winter al scherp voor de dag kwam.

Het spektakel in het Centre Sportif de Blocry vangt aan om 13:00 uur. Wedstrijdinfo en deelnemerslijsten zijn hier terug te vinden :
https://www.atletiek.be/competitie/atleten/indoor-piste
Ivo