Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Elie triomfeert in Luxemburg (Foto Lina Simons)

Elie Bacari naar WK Indoor op 60H, 1500m clubrecord voor Pieter Sisk in Luxemburg

Luxemburg, 21 januari 2024

Op de World Continental Tour Bronze Meeting in Luxemburg was Elie Bacari één van de grote blikvangers. Hij won de finale van de 60m horden in 7”62 of 19 honderdsten sneller dan zijn vorige PB en exact de limiettijd voor deelname aan het WK Indoor. Pieter Sisk scherpte zijn clubrecord over 1500m aan.
Wat een memorabele namiddag voor Elie Bacari ! In de reeksen van de 60m horden stonden de zenuwen gespannen na 3 valse starts die uiteindelijk met een groene kaart ongedaan werden gemaakt. Vanuit baan 1 stormde Elie naar verrassende winst in 7”65 of 16 honderdsten sneller dan zijn PB en DCLA clubrecord dat hij recent op het PK Indoor in Gent vestigde. Opnieuw een valse start in de finale waarbij Elie moest afrekenen met een plots opspelende kramp. In een gelijkopgaande strijd maakte Elie op de laatste twee horden het verschil : aansprekende winst en nieuw PB van 7”62, goed voor deelname aan het WK Indoor in maart in Glasgow. “Mijn PB moest er aan vandaag, maar deze tijd had ik helemaal niet verwacht”, aldus Elie. “De volgende opdracht ? Morgen moet ik een examen afleggen.” De tijd van Elie is goed voor de vierde beste Belgische prestatie aller tijden en voor de tiende indoorprestatie in de wereld dit seizoen.

De afstandsnummers vonden in een vreemde setting plaats, zonder tempomakers. Ondanks het aanwezige Wavelight zorgde dit overal voor aarzelende aanvangstempo’s, zo ook in de 1500m. Pieter Sisk volgde attent in de spits van de groep en plaatste op 250m van de finish een verschroeiende demarrage. Enkel de Portugees Nader wist daar raad mee en stoof Pieter aan het slot voorbij om te winnen in de beste wereldjaarprestatie van dit prille indoorseizoen. Met 3’38”90 doet Pieter bijna een seconde beter dan zijn vorige PB en DCLA clubrecord. Zijn prestatie is voorlopig de tweede in de wereld in dit indoorseizoen en de vijfde aller tijden in België.

Via deze link kan je de meeting in Luxemburg herbekijken (Elie op tijdcodes 10:40 en 1:16:30, Pieter op tijdcode 2:13:50) : https://www.youtube.com/watch?v=2MD9pzbnO1k
Zie ook : https://www.atni.be/2024/01/21/elie-bacari-stormt-naar-wk-glasgow-met-dik-pr/
Ivo