Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Eindejaarsmeeting Gent

10 januari 2024

We waren met veel, een 60 tal DCLA-atleten zijn de club tijdens het kerstweekend gaan vertegenwoordigen in de topsporthal in Gent tijdens de eindejaarsmeeting. Die begon al vroeg. Onze jonge atleten tot miniem konden mee met de bus die om kwart over 7 al klaarstond in Kessel-Lo.
Pupillen

Bij de eerste wedstrijd van de dag, pup-v 60m horden, waren we al meteen van de partij met zeven lopers die voor het eerst deelnamen aan een hordewedstrijd. Kort daarna liepen ze ook de 60m en eindigde Janne Vanbelle als 5e. Kort daarna begonnen de jongens er ook aan met al meteen een 3e plaats op de 60m voor Ruben Bento Abreu. Om hun wedstrijd af te sluiten liepen de pupillen ook nog de 1000m waarbij Ruben weer eens op het podium mocht met een mooie 1e plaats.

Miniemen

Bij de miniemen jongens werd er gestart met kogelstoten waarbij Liam Seery 4e is geworden. Ondertussen stonden de meisjes al in de startblokken van de 60m horden en kon Febe Stockman met een 5e plaats terugkeren.

Cadetten

Er deden weinig cadetten mee aan de wedstrijd (3 maar), toch was er een 1e plaats. Bij de jongens werd Niels Vandezande beloond met een goude medaille op de 60 meter.

Scholieren

Spijtig genoeg zaten er geen podia in voor de scholieren tussen deze keer. Er waren wel goede prestaties zoals bij Gabriel Nange die 6e is geworden bij de 800m en Janne Cuppens die 8e was op de 60m horden.

JSM

Bij de junioren, senioren en masters werd Marnix De Pauw (senior) 3e op de 60 meter. Florence Amon is ook 3e geworden, zij bij het hink-stap-springen.