Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

PK Indoor: DCLA blinkt uit in kwaliteit en kwantiteit

09 januari 2024

Kwaliteit en kwantiteit was er wel. De grootste delegatie atleten van Antwerpen en Vlaams Brabant kwam van DCLA, 12 clubtrainers tekende present om alle atleten bij te staan. Het is dan ook mooi te zien hoe goed onze rood-witten voor de dag komen. Een verslag maken is des te moeilijker (vergeef ons de onbedoelde missers). Alle uitslagen staan op atletiek.nu.

Seniors: 7 Provinciale Kampioenen

Heel wat seniors aan de slag met hierbij een overzicht van de podiumplaatsen. Hierbij valt vooral het sterke seizoensdebuut op voor Eli op de 60mH. Eli heeft steile ambities voor dit seizoen en deze prestatie doet het beste verhopen. Het overzicht geeft ook een goed beeld hoe DCLA in de breedte overal present is. Het succes van het vele werk van de vele trainers in club.

1e plaats

  • Kogel: Jo-Anne Liefooghe

  • Hink-Stap: Florence Amon

  • Polsstok: Marijke Wijnmalen

  • Hoog: Sofie Rummens

  • 60m: Eli Bacari

  • 60mH: Eli Bacari

  • Kogel: Kwinten Cools


2e plaats

  • 200m: Chloë Porton

  • 60m: Marnix De Pauw

  • 60mH: Richard F Mayango

  • Kogel: Kasper Verbeylen

  • Hoog: Chao-Yuan Liu


3e plaats

  • 60m: Chloë Porton

  • 200m: Tess Wils

  • Ver: Amer Ali Hatif


Juniors: 5 Provinciale Kampioenen

Bij de juniors is het een mooie seizoensopener voor Uma Goedseels (60m) die in het oog springt. Het leverde haar ook de provinciale titel op en ze behield nog wat in de tank voor de 200m waar ze een mooie 2de plaats wegkaapte. Op dat nummer haalde Fleur Van Cauwenberge tot verrassing van zichzelf mooi brons.  Noor Koekelkoren kon het voorbeeld alleen maar volgen op de 60m horden. Met een scherpe tijd van 8.55 laat ze het vorige blessureseizoen achter zich en geeft ze haar provinciale titel de nodige glans. Ook Gitte wilde een moeilijk zomerseizoen ver achter zich laten en deed dat luid aangemoedigd vlak voor de roodwitte spionkop. Niet alleen was 3m50 goed voor een titel, maar ook voor een nieuw PR. Een andere mooie titel was die op de 400m voor Janne Hermans.
In het zog van alle titels boekte Daï Keita -naast een titel in het hoogspringen- ook een nieuw PR (na een bliksemstart) op de 60mH, wat goed was voor een tweede provinciale plek.

Scholieren: 6 provinciale titels

Ellen Schotte haalde het in het kogelstoten voor Phaedra Dirix, die wel de overwinning wegkaapte in het hoogspringen. Janne Cuppens haalde het in het hinkstapspringen met een nieuw PR. Janne moest Lena Hombroux wel voor laten gaan in het verspringen, maar behaalde hiermee een nieuwe 1-2 voor DCLA. Louis Smeets, sinds dit seizoen in onze rood witte kleuren, won de 400m, waar Stan Van Eyck derde werd. Gabriel Nange haalde het in de 800m in een nieuw PR.
In het kogelstoten stonden er nog 2 DCLA-ers op het podium, Quiten Sawerijns (2) en Louis Coeckelberghs (3) zorgden voor deze mooie prestatie met een nieuw PR voor beide atleten. Eenzelfde scenario voor onze polsstokkers waarbij Tobias Huybrechs Sibe Vanbergen voorafging. In het verspringen moest Dieter Wittebolle tevreden zijn met de 2de plaats, wat ook gold voor Annabel Molina op de 400m.

Cadetten: 7 provinciale titels

Katherine Rupert behaalde een mooie titel op de 400m. Stien Devroey haalde de titel in het hinkstapspringen. Niels Vandezande verbaasde zichzelf op de 60m met een winst in een sterke 7.47, wat niet alleen een nieuw PR is, maar ook winst opleverde. De tank was nog niet leeg, want op de 200m haalde Niels zijn 2de overwinning, maar mocht Mats Vangrunderbeeck als tweede mee op het podium. Jan Breugelmans gaf zijn titel in het kogelstoten glans met een nieuw PR. Hier mocht Tijs Vanhellemont als tweede mee op het podium. Ook bij het verspringen mocht Jan op het hoogste schavot, dit keer met Florian Wittebolle aan zijn zijde op de 2de plaats. Wout Vanderhaegen sprong naar polsstokgoud en liep naar brons op 60mH, beide met een PR.
2 tweede plaatsen waren voor Juliette Debucquoy op de 60m en de 200m. Mirte Leyssens en Hanne Schreurs bezette de 2de en 3de plaats in het kogelstoten.

Masters:

De masters moesten deelnemen aan de seniorscategorie omdat ze op het BK hun regulier PK hebben. Toch mag dat onze erkenning voor de prestaties van onze 8 masteratleten niet drukken. Sofie Rummens trekt met een nieuwe hoogte van 1m64 dat de trainingsarbeid stilaan de nodige vruchten begint af te werpen. Dat was zelfs voldoende voor de titel bij de seniors.
Sommige die hards trokken zelfs na de cross van Grimbergen hun propere spikes aan om een indoorvervolg te breien aan hun cross voormiddag.

Foutje in het verslag? De vele atleten en het niet uitsplitsen van Antwerpen en Vlaams-Brabant in de uitslagen maken het niet makkelijk. Geef een seintje op webmaster@dcla.be en we passen het aan.