Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Gouden Stijn, Bronzen Guillaume en Lode en zilveren Marie-Laure schitteren op het BK veldlopen en helpen DCLA aan de interclubtitel veldlopen

01 maart 2023

Het park van Laken leek te liggen onder een stralend winterzonnetje, maar de wind sneed de koude door de zomerstralen zodat het echte cross-gevoel het haalde. Hierbij 49 DCLA-ers ingeschreven wat een zeer goede deelname is rekening houdend met het feit dat dit geen groepsverplaatsing is voor de jeugd.

Voor het hoogtepunt moesten we tot de laatste cross wachten waar Stijn Baeten al vliegend over de eindmeet kwam nadat hij in de laatste rond het groepje medekandidaten losschudde. Een relatief trage start en korte eindsprint speelde zeker in het voordeel van Stijn die zijn indoorwerk mooi kan afronden met een titel op de korte cross.

Het koninginnenummer is zeker de lange cross. Guillaume Grimard kwam zeker met heel wat ambitie aan de start en hoopte op een snelle start. Helaas had Isaac Kimeli een andere taktiek voor ogen en na verschillende prikken kwam het toch tot een eindsprint tussen het achtervolgend groepje op de sterke Kimeli. Hierin moest Guilaume enkel Pieter-Jan Hannes voorlaten om zo het brons te pakken.
Verderop zagen we Lode Van Tente, die op het ECCC in Spanje al toonde dat de examens niet al te veel invloed hadden op zijn vorm ook een mooie bronzen plak pakken bij de beloften.

Nog een spannende wedstrijd was er bij de scholieren dames, waar 3 dames een hele wedstrijd haasje over speelden en van het parcours gebruikt maakten om op de juiste plaatsen mekaar onder druk te zetten. Marie-Laure Noë blijft stappen voorwaarts zetten en het was mooi te zien hoe ze bleef knokken tot in de laatste rechte lijn. Als beloning wachtte haar een dik verdiende zilveren plak en kan ze het veldloopseizoen mooi afronden. Noor Jacques vloekte begrijpelijk op haar gemiste start, waardoor ze op de ondankbare 4de plaats terechtkwam, maar Noor moet ook dit zien als een leerproces waar ze sterker zal uitkomen.

Dit waren uiteraard de blikvangers, maar ook in de breedte was DCLA sterk aanwezig. Dat reflecteert zich ook in het interclubklassement.
Met overwinningen voor de scholieren meisjes en de senioren mannen, tweede plaatsen voor de junioren vrouwen en korte cross vrouwen en een derde plaats voor de junioren mannen dikte het puntentotaal aan.
Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is DCLA de winnaar in het interclubklassement, zodat DCLA zich een jaar lang beste veldloopclub mag noemen.
Als kers op de taart mag niet enkel het mannenteam, maar ook het junioren vrouwenteam zich opmaken het ECCC in 2024.

Een videoterugblik kan je hier vinden: