Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

varia

Jurylid worden?

Kessel-Lo, 10 februari 2023

Als je regelmatig aanwezig bent rond de atletiekpiste, als ouder, recreatieloper of toeschouwer, dan weet je dat er heel wat komt kijken bij de organisatie van een wedstrijd. Dan merk je ook die mannen en vrouwen in het blauw, die al de proeven in goede banen leiden Dit zijn de juryleden of officiëlen. Zonder hen kan een wedstrijd niet plaatsvinden. Onze club heeft zijn eigen juryleden, een 20-tal, die in Kessel-Lo maar ook elders in de provincie, en voor sommigen op nationaal vlak; optreden.

Heb je interesse om een wedstrijd van dichtbij te beleven ? Heb je zin om DCLA (en onze atleten, klein en groot) te steunen door als jury op te treden ?

Op zaterdag 11 maart wordt er een opleiding georganiseerd door het Provinciaal Comité voor het niveau 1 (clubjurylid) en 2 (provinciaal jurylid) in onze eigen club te Kessel-Lo. Je krijgt ongeveer 4u theorie, daarna wordt dit op de piste nog eens allemaal getoond. Vervolgens is er een kleine test voor de provinciale jurykandidaten, om te checken of je het allemaal begrepen hebt.

In de loop van de zomer wordt je dan opgeroepen om 3 maal stage te doen op een wedstrijd bij een ervaren jurylid. Indien dit allemaal vlot verloopt, kun je aan de slag.

Een actief jurylid treedt tenminste 5 keer op gedurende een jaar. Een clubjurylid komt enkel in actie in zijn eigen club. Een provinciaal jurylid mag ook bij andere Vlaams-Brabantse clubs optreden. Gewoonlijk is dit bij ons in de buurt. Je mag zelf aanduiden wanneer en waar je beschikbaar bent.

Ben je kandidaat ? Wil je meer weten ? Neem contact op met Catherine Wittenbergh, de verantwoordelijke voor de juryleden bij DCLA, via het secretariaat van de club.

Join the team !

Catherine