Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

John Heymans met Europese toptijd.

3 DCLA clubrecords sneuvelen op IFAM Indoor

Gent, Topsporthal, 04 februari 2023

Op de IFAM Indoor meeting in Gent gingen 3 DCLA clubrecords voor de bijl. Eerst scherpte Hanne Claes haar 400m topchrono aan, daarna was het de beurt aan Noor Koekelkoren en Elie Bacari om de clubrecords op de 60m horden van de tabellen te vegen. John Heymans pakte uit met een absolute topprestatie over 3000m.
Hanne Claes heeft een deugddoend verblijf in Australië achter de rug. Met opgeladen batterijen en zorgeloze mindset maakte ze down under al een aardig pistedebuut. Bij haar tweede optreden in zaal liep ze meteen haar eigen DCLA clubrecord over 400m aan flarden met 52”97 of 8 honderdsten beter dan haar vorige toptijd uit 2022. Dat is meteen ook goed voor de beste Belgische jaartijd en een vrijwel zeker ticket voor de Belgian Cheetahs op het EK Indoor in Istanbul.

Noor Koekelkoren plaatste zich vlot voor de B-finale over 60m horden in 8”66. In die eindstrijd knokte ze zich met bombenstart mee voorin en hield daar puik stand. Met 8”57 deed ze één honderdste beter dan … Hanne Claes in 2010, toen ook als juniore. Elie Bacari liet zich hierdoor inspireren en knalde in zijn A-finale op de hoge horden naar uitstekende 7”86 of 2 hondersten sneller dan het vorige clubrecord van Denis Hanjoul in 2019. Volgend weekend kijkt Elie er naar uit hoe die progressie zich vertaalt op het BK meerkamp.

John Heymans zorgde over 3000m voor een prestatie van Europees niveau. In de slotkilometer plaatste hij een verschroeiende versnelling bovenop het hoge tempo dat tot dan werd opgelegd. In een pittig duel kwam John als tweede over de finish in 7’45”48, goed voor de vierde Belgische chrono aller tijden en de 8° Europese jaartijd. Het DCLA clubrecord van Miel Puttemans uit 1973 staat nog 6 seconden scherper, maar dat was gedurende 22 jaar (!) dan ook het wereldrecord over die afstand. Met die chrono zou John op elk EK en WK Indoor in het verleden een startbewijs hebben, maar de nieuwe internationale limieten zijn sinds dit jaar ultra streng geworden.

Alpha Boye liet een sterk PR van 7”12 op de 60m optekenen. Stijn Baeten liep seizoensbeste 3’43”25 over 1500m. David Boda deed met 51”49 een geslaagde uitstap naar de 400m, Nina Hespel zette ondanks examenvermoeidheid puike 55”19 op de borden over de dubbele baanronde.

Het DCLA-team met Janne Cuppens, Tess Wils, Minne Putseys en Emma Pil werd op het BK 4 x 200m 15° in 1’49”02.
Ivo