Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

jeugd

100 DCLA atleten op PK Pupillen en Miniemen - Vooruitblik

18 mei 2022

Zo’n 100 jonge DCLA atleten tekenen present op het Provinciaal Kampioenschap Atletiek in eigen huis. Eerlijk is eerlijk, op het moment dat dit artikel geschreven wordt staat de teller op 98, maar met nog enkele inschrijvers in aantocht voor de deadline van donderdag avond zijn we er gerust in dat we de kaap van 100 DCLA-ers zullen nemen.

Dat DCLA tussen al communiefeesten en weekendjes door zo’n 100 DCLA pupillen en miniemen van Leuven en Halen kan laten genieten van het PK maakt de club trots. Zij kunnen zich meten met 165 atleten, waarvan de meerderheid van ROBA, maar ook van de andere Vlaams Brabantse clubs.

Het jeugdbeleid van DCLA is erop gericht om atleten goed te laten presteren op de leeftijd van de volwassen atleten. Om dit doel te bereiken is deelname en het plezier in de atletiekwedstrijden op deze leeftijdscategorie veel belangrijker dan de prestatie op zich.

Onze vooruitblik
Onze jeugdatleten spelen ook best veel tussen de proeven door, want in deze grote bende zijn er immers altijd vriendjes en vriendinnetjes die graag samen ravotten tussen de proeven door.

Toch hebben de trainers en de jeugdcoordinatrice in aanloop van dit PK best wel wat voorbereidingen getroffen. Ver- en hoogspringtrainingen, kogel, discus en ook enkele ex-atleten (die inmiddels ouder zijn van jeugdatleten) gaven specifieke werp- en hordetrainingen. Zo leeft de hele groep toe naar deze mooie thuiswedstrijd en kunnen we zaterdag genieten van al het jonge geweld. Ze zullen ongetwijfeld het beste van zichzelf geven, wat op zijn beurt weer heel wat persoonlijke records doet sneuvelen.

De helpende handen van ouders en DCLA-atleten, samen met het geroutineerde DCLA-organisatteam zorgen voor een gemoedelijke sfeer waarin het plezier primeert. Toch is er best wel wat DCLA-jeugd met ambitie om op één of andere (meerdere) proeven hun PR te verbeteren. Supporters zijn van harte welkom op zaterdag 21 mei vanaf 12u in de AtletiekArena Gaston Roelants.

“Deze deelname is het resultaat van ons sportief beleid, waarbij deelname aan wedstrijd een vereiste is voor DCLA-atleten. Niet alleen heeft dit ertoe geleid dat bijna alle leden aan wedstrijden deelnemen, maar zien we ook dat het percentage jeugdatleten dat opnieuw aansluit in het volgende jaar gestegen is naar 80%,” aldus DCLA voorzitter Johan Klykens. “Wedstrijddeelname en plezier gaan hand in hand en zo kunnen we atleten van jongs af aan een atletiekopleiding geven op maat van de atleet. Onze seniors tonen alvast tot wat al dat moois kan leiden.”