Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

varia

DCLA plannen voor het nieuwe atletiekjaar: Overal een stapje vooruit!

10 november 2021

Op maandag 8 november vond de jaarlijkse Algemene Vergadering van de vzw DCLA plaats.
Op deze vergadering werd teruggekeken naar het voorbijgaande jaar, werden onze statuten aangepast aan de nieuwe vzw-wetgeving en werd Jeroen Vannieuwehove als nieuw lid van de Raad Van Bestuur verkozen om het team Run&Co te vertegenwoordigen, die de joggers, masters en G-atletiek vertegenwoordigt. Een vergadering met heel wat wettelijke verplichtingen die bij het beheer van onze grote club horen, maar ook een vergadering waar onze nieuwe plannen worden toegelicht om stap voor stap te werken aan een sterkere topclub, zowel in de breedte als aan de top.

Een kleine greep uit de concrete plannen:

Sportieve doelstellingen:

  • Naast de individuele doelstellingen van de iedere atleet en de ambities van onze atleten op de Europese en Wereldkampioenschappen vormen het Europees ClubKampioenschap Cross in Portugal een doelstelling voor de Heren Alle Categorieën. Ook de laatste gescheiden interclubs zijn prioriteit voor onze atleten en trainers om een goede uitgangspositie te vormen voor 2023. Vanaf 2023 is er namelijk maar 1 interclub voor mannen en vrouwen samen. Ondersteuning van de topatleten op maat blijft een doelstelling.

  • Voor alle cadetten en scholieren (+ouders) worden er infoavonden georganiseerd over trainingen en wedstrijden en aangepaste voeding in samenwerking met Jana Camphens (Bakala Academy). Zo werken we aan de combinatie van een gezonde levensstijl met onze mooie sport en willen we bijdragen aan de preventie van eetstoornissen.

  • Voor de masters willen we alle krachten verzamelen om met een goede ploeg aan de start van de interclub te komen. Ook zijn we op zoek naar een nieuwe coach die deze mix van jonge en minder jonge masters ondersteunt op de interclub.

  • Binnen de G-atletiek zien we nu ook een rolstoelatleten op donderdagavond op de piste hun trainingen doen binnen onze club. We vinden het belangrijk dat onze club kan tonen dat diversiteit zijn plaats heeft binnen onze club waar topatletiek gecombineerd wordt met een familiale sfeer.


Organisaties: (zie ook de voorlopige DCLA Kalender)

  • In 2022 vinden het PK Alle Categorieën en het PK pupillen en miniemen plaats in onze AtletiekArena

  • Bij onze kern van Halen zal een wedstrijd voor Kangoeroes en Benjamins doorgaan

  • De Meeting voor Mon zal een organisatieteam krijgen zodat Remi Van Ophem zich kan focussen op de sportieve relaties en we onze meeting beter kunnen voorbereiden.

  • De voorlopige DCLA kalender geeft nog meer informatie over de andere organisaties en dit wordt uiteraard aangevuld met de activiteiten van iedere groep (vb. etentje joggers, verplaatsingen jeugd,....)


Hiermee geven we alvast een blik achter de schermen en zou je meer informatie willen of willen meewerken aan onze club, bijvoorbeeld als coach van de masters of in het organisatieteam van de Meeting voor Mon, contacteer gerust een bestuurslid. Alle helpende handen zijn welkom.

Terugblik + Dankjewel aan iedereen die het voorbije jaar zijn handen uit de mouwen stak en zijn beste beentje voorzette:
Van de terugblik op het voorbije jaar stippen we het recordaantal internationale atleten aan, de goede prestaties in de marathon, maar zien we ook een heel hoge wedstrijddeelname bij de jeugd die het resultaat is van vroeger beleid. De jeugd van de Kern Halen groeit en ook daar zien we mooie resultaten. De 11 organisaties (zowel sportief als ludiek) hebben het clubleven voor iedereen terug genormaliseerd en tonen wat voor goed en hard werk er dikwijls onder de corona-radar gebeurde.
De Algemene vergadering werd dan ook afgesloten met een groot dankjewel aan alle atleten, alle trainers, medewerkers (meer dan 150: jury-leden, helpers op de organisaties, wedstrijdsecretariaat, ledenadministratie, webmasters, kantinemedewerkers, medewerkers kledijshop, vertrouwenspersonen, fotofinish medewerkers,...) en bestuurleden. Het voorbije jaar was organisatorisch een moeilijk jaar door de corona-maatregelen, maar samen hebben we er een topjaar van gemaakt met de onze Olympiërs en internationale atletiekprestaties als kers op de zeer grote DCLA-taart. Dit dankjewel kan niet groot genoeg zijn en heeft zijn plaats op onze website,

Johan Klykens
Voorzitter DCLA