Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Succesvol weekend voor familie Coeckelberghs met twee Vlaamse titels in hamerslingeren

24 september 2024

Het afgelopen weekend was bijzonder succesvol voor de familie Coeckelberghs, met zowel Marie als Louis die Vlaamse titels in het hamerslingeren behaalden.

Marie Coeckelberghs kwam bij de cadetten in actie. Ze liet eerder al haar vorm zien door afgelopen woensdag in Tessenderlo haar eigen clubrecord te verbreken met een worp van 48m45. Het kampioenschap begon echter niet vlekkeloos voor haar. Na twee ongeldige worpen moest ze een geldige poging neerzetten om in de wedstrijd te blijven. Ze hield haar zenuwen in bedwang en wist zich te herpakken. Haar concurrente, Elke Gieghase, had ondertussen al een afstand van 46m51 gegooid. In haar vijfde poging kwam Marie tot 46m97, waarmee ze Elke, die zich nog verbeterde tot 46m70, achter zich liet. Na haar Belgische titel, voegde Marie nu ook de Vlaamse titel toe aan haar palmares, en dat als eerstejaars!

Louis Coeckelberghs kon natuurlijk niet achterblijven. Net als zijn zus had hij een geduchte concurrent in Levi Willems, wat een spannende wedstrijd beloofde. Louis begon sterk met een openingsworp van 60m74, meteen twee meter verder dan Levi. Levi verbeterde zich in de derde poging tot 60m79, maar Louis had zich in zijn tweede poging al verbeterd tot 60m91 en kwam in zijn derde poging zelfs tot 61m61. Hij wierp een zeer constante wedstrijd en werd beloond met zijn eerste Vlaamse titel. Om het wedstrijdseizoen mooi af te sluiten heeft heeft zijn zinnen gezet op het clubrecord van Marco Risi van 62m79, en met een persoonlijk record van 62m16 en huidige vorm ligt dat zeker binnen handbereik.