Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Topzondag voor DCLA met twee nationale titels en bronzen medaille op BK estafetten - Update

18 september 2024

Onze spurtende jeugd had er zondag zin in. Plaats van afspraak voor het laatste kampioenschap van het seizoen was de vernieuwde piste van Oordegem.  We konden zowel bij de cadetten als scholieren onze beste teams opstellen voor de 4x100m. En met een aantal klasbakken mochten we zeker streven naar medaillewinst. Alle vier de ploegen bereikten de finale. Twee titels, bij de cadetten en scholieren jongens, en twee clubrecords, bij de scholieren meisjes en jongens, waren het resultaat van de dag. Bovendien konden ook de scholieren meisjes met een derde plaats het podium op.
Tijdens de ochtendsessie liep het al op wieltjes en konden alle vier onze 4x100m ploegen zich makkelijk plaatsen voor de finale later op de dag. De cadetten jongens en scholieren jongens en meisjes liepen overtuigend naar reekswinst. De twee clubrecords bij de scholieren mochten tevens naar de prullenbak. De cadetten meisjes mochten naar de finale via de verliezende tijden.

Voor de finales stonden de zenuwen strak gespannen bij onze estafettecoaches Gunther Vermaelen en Dawie Punga. Maar onze atleten werden door hen perfect klaargestoomd en waren er helemaal klaar voor. Als eerste mochten onze cadetten meisjes hun rondje afwerken. Juliette Debucquoy, Ella de Clercq, Ellie Rodiers en Katie Rupert liepen dapper als zevende over de meet. Onze scholieren meisjes mochten ook een tweede keer op de tartan. Ze liepen in de reeksen op de 4x100m (42”11) al een pak sneller dan het meer dan dertig jaar oude clubrecord dus probeerden Lena Hombroux, Emma Pil, Yasmine Van Hooghten en Phaedra Dirix in de finale even goed te doen. Het viertal werd beloond met een derde plaats en mocht dus op het podium. De cadetten jongens Florian Wittebolle, Mats Van Grunderbeeck, Jan Breugelmans en Niels Vandezande maakten brandhout van de concurrentie want geen enkel team kon weerwerk bieden, ze wonnen met een seconde voorsprong in 45”29. De finale van onze scholieren jongens Dieter Wittebolle, Louis Smeets, Sibe Vanbergen en Lorenzo Nys verliep al even vlotjes. Met perfecte wissels en hun excellente spurtkwaliteiten kon het kwartet als eerste over de eindmeet lopen in 43”04. Beide jongensploegen liepen ook naar de beste Belgische jaarprestatie.

Op de 4x800m konden we één team samenstellen. Een kopie van het PK-cadettenteam stond aan de start voor hun Belgisch kampioenschap. Lode Bruyninckx, Jannes Arnout, Vincent Huybrechs en Stig Genin. De volledige jonge eerstejaarsploeg was niet  opgewassen tegen de sterkere teams maar ze  overtroffen zichzelf want hun eindtijd was zowaar meer dan twintig seconden sneller dan die van drie weken geleden.

Op het einde van het seizoen is het niet altijd evident om teams bijeen te krijgen maar bij alle categorieën stonden ook drie DCLA-ploegen aan de start meer bepaald op de 4x200m vrouwen en heren en de 4x400m mix. Een volledige scholierenploeg en trainingsgenoten Thomas Angevaare, Robbe Van Mullem, Mathias Ghysbrecht en Tobias Huybrechs liepen naar de vijfde plaats in hun reeks. Een meer heterogeen viertal was het bij de vrouwen met Tess Wils, Fleur Van Cauwenberge, Stéphanie Herssens en Chloë Porton werden vierde in hun reeks. Beide ploegen konden de finale niet bereiken. De gemengde 4x400m ploeg met Jurian De Rooze, Anke Vermaelen, Nanno Jacobs en Eveline Ex kende pech want zij werden door de jury gediskwalificeerd en kregen dus een DQ achter hun naam.

Daags voordien werden op de Allianz Memorial Van Damme de nationale titels over de 4x400m verdeeld. Ook hier waren onze DCLA-ers vertegenwoordigd. Een superleuke ervaring was het om in een vol Koning Boudewijnstadion te rennen. De vrouwenploeg met Katie Rupert, Lien Terryn, Annabel Molina en Phaedra Dirix eindigden (op 27 deelnemers) fraai negende. Het mannenteam met David Boda, Nanno Jacobs, Mathias Ghysbrecht en Julian Van Aken liepen als 24e over de finish.
Ilse V.