Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Drie Belgische titels op BK cadetten en scholieren met spurtdubbel voor Niels Vandezande en goud voor Louis Smeets.

04 september 2024

Een recordaantal atleten konden zich selecteren voor het BK cadetten en scholieren, dertig DCLA-ers genoten van een mooi kampioenschap in Nijvel. In een laatste krachttoer van het zomerseizoen maakte onze club acht medailles buit. Drie gouden (voor Niels en Louis), drie zilveren (voor Lorenzo, Julian en Ellen) en twee bronzen plakken (voor Marith en Sverre) brachten de totaalsom op acht podiumplaatsen, een heuse karrevracht en iets wat weinig clubs ons kunnen nadoen. Daarenboven liepen de junioren jongens in de 4x1500m (Ruben, Rohan, Jelle en Joren) ook nog naar een Belgische titel.
Niels Vandezande moest twee dagen aan de bak en na zijn titel op zaterdag op de 100m, ging hij op zondag op zijn elan verder en stormde ook als eerste over de finish op de 200m. Twee titels dus voor Niels en bovendien dook hij op de 100m een eerste keer onder de elf seconden (10”98) en komt hij op de ranglijst allertijden op de tweede plaats bij de cadetten. Een derde gouden titel voor onze club was er voor Louis Smeets. Na het opwarmertje tijdens zijn reeks op de baanronde op zaterdag was hij daags nadien klaar voor het echte werk en in een soepele tred haalde hij vrij comfortabel de winst binnen met een kleine verbetering van zijn besttijd (48”40), hij verlengde zodoende zijn titel van vorig jaar. Lorenzo Nys kreeg in het hoogspringen aardig wat weerwerk van zijn Waalse concurrent en moest tevreden zijn met een tweede plaats, in de 100m liep hij een knappe tijd (10”86 w) en viel hij met een vierde plaats net naast het podium. Julian Van Aken wist met zijn slimme aanpak en snelle benen op het einde, de tweede plaats in te palmen Hij werd voorts beloond met een dik pr (1’53”16) en een plaatsje op de Youth-Memorial. Ellen Schotte kreeg ook een zilveren medaille in het speerwerpen maar er was blijkbaar iets verkeerd gelopen met de notering en ze werd ten onrechte tweede in plaats van eerste gerangschikt op het resultatenblad. Marith Op ’t Eynde moest vechten tot de eindmeet om haar plaatsje veilig te stellen en was terecht dolblij met haar derde plaats op de 3000m bij de scholieren meisjes. Sverre Deleu overtrof zichzelf in het speerwerpen, hij gooide een flink persoonlijk record (47m66) met een bronzen medaille als presentje.

Vijfmaal waren er vierde plaatsen en dus net geen podium. Dit voor Phaedra Dirix die op haar 100m (reeks en finale) twee mooie wedstrijden liep. Jan Breugelmans had zijn dagje niet, en als titelkandidaat in het speerwerpen moest hij deze keer tevreden zijn met een vierde plaats. Ook Janne Cuppens werd vierde in het hinkstapspringen. Katie Rupert vloog er bij de start van haar wedstrijd 300m horden meteen in en verloor nipt het brons maar werd toch nog beloond met een persoonlijk record (46”47).

Verder zagen we nog tal van top-acht noteringen en heel wat persoonlijke records. Een overzichtje vind je hierbij.Proficiat aan al onze deelnemers!

Met enkel nog de Youth-Memorial en het Belgisch kampioenschap estafetten voor een aantal van onze atleten, zit het er nu zo goed als op voor onze jeugd. Een mooie afsluiter van het lange zomerseizoen. Een welverdiende rust is hen zeker gegund!