Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Verslag BK Hamer

15 juli 2024

Gisteren namen broer en zus Coeckelberghs deel aan het Belgisch kampioenschap hamerslingeren. Beiden waren goed voorbereid en stonden vol enthousiasme aan de start van de wedstrijd. Vorige week had Marie al indruk gemaakt door het 20 jaar oude clubrecord van Fredje Neys te verbreken met een krachtige worp van 46m99, en dat als eerstejaars cadet!
Haar broer Louis was eveneens in topvorm en doorbrak vorige week de magische grens van 60 meter met een prachtige worp van 62m16. Hij komt daarmee dicht bij het clubrecord van Marco Risi, dat op 62m79 staat.

Op het BK hamerslingeren lieten ze opnieuw van zich horen. Marie mocht haar debuut maken. Ze begon sterk, maar stond met haar worp van 45m80 slechts 1cm achter virtuele winnares en favoriete voor de titel, Elke Gieghase. Marie gaf echter niet op en zette alles op alles in haar laatste poging. Met een mooie afstand van 46m92 wipte ze over Elke Gieghase en veroverde ze als eerstejaars de Belgische titel bij de cadetten!

Bij de scholieren jongens waren er liefst drie atleten die kanshebber waren op de titel. Louis kwam helaas minder goed in de wedstrijd dan zijn zus. Hij startte met een nulworp en maakte in zijn derde poging een harde, pijnlijke val. Louis vocht terug, verbeet de pijn in de rug en in zijn vijfde poging kwam hij tot een mooie 60m15, goed voor het zilver. Hoewel het niet het gehoopte resultaat was, kon Louis tevreden zijn met zijn tweede verste worp ooit en zijn zilveren plak, ondanks de pijnlijke val.
Tim De Coster