Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Succesvol weekend voor hamerslingeraars

21 mei 2024



Het Pinksterweekend was een waar spektakel voor de Leuvense hamerslingeraars! Op zaterdag betraden zowel Evi Vercruysse als broer en zus Coeckelberghs het strijdtoneel. Evi nam deel aan het Vlaamse kampioenschap, terwijl Louis en Marie zich waagden aan de bekende hamerwedstrijd in het Duitse Fränkisch Crumbach.

Ondanks een lichte blessure in de afgelopen weken, liet Evi dit niet aan haar hart komen en veroverde ze de Vlaamse titel met een indrukwekkend persoonlijk record én een clubrecord van 55,81 meter! Marie overtrof zichzelf eveneens en verbeterde haar PR met bijna 5 meter, tot een afstand van 42,14 meter. Als eerstejaars cadet komt ze al aardig in de buurt van het clubrecord van Fredje Neys, dat sinds 2004 op 44,63 meter staat. Marie behaalde met deze prestatie een mooie tweede plaats.

Louis stond eveneens op het Duitse podium en bereikte een derde plaats met een nieuw persoonlijk record van 58,49 meter. Het weekend was echter nog niet voorbij voor broer en zus Coeckelberghs, want ook op Pinkstermaandag gingen ze vol enthousiasme de strijd aan. En jawel, opnieuw leverden ze beide een PR af. Marie slingerde de hamer tot een afstand van 42,69 meter, waarmee ze nu zelfs de Belgische ranglijsten aanvoert. Louis nadert gestaag de magische grens van 60 meter en liet in Eeklo een prachtige worp van 59,57 meter noteren.

De Leuvense hamerslingeraars hebben met hun indrukwekkende prestaties het Pinksterweekend glansrijk afgesloten.