Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Goud en Zilver voor Florence Amon

5 keer Goud voor DCLA op KVV AC !

19 mei 2024

Zo tikte de DCLA-medailleteller op dit KVV aan tot 5 keer Goud, 4 keer Zilver en 5 keer Brons. Ons woordenboekje met superlatieven om de sportieve prestaties van de DCLA-atleten te beschrijven is vroeg op dit seizoen al bijna uitgeput …

Voor de vrijwel volledige Vlaamse atletiektop valt het KVV in de alsmaar drukker wordende en nog meer internationale wedstrijdkalender wat tussen de mazen van het net. Zo is dit KVV bij uitstek een wedstrijd waarin alle overige Vlaamse atleten, oud en jong, in vaak boeiende competities met mekaar in de clinch gaan. En dat levert dan verrassende podia op.

Voor het spektakel van de dag tekende Kobe Hermans. In de 5000m lag Kobe bij het ingaan van de laatste kilometer zo’n 120m achter op een vroege vluchter. Met een welgemikte tempoversnelling en een verschroeiende eindsprint liep Kobe eerst de kloof dicht en sprintte dan naar fel toegejuichte winst. Bonus bij dit spraakmakende goud was de topchrono van 14,14,07 of zo’n 17 seconden sneller dan het PB dat hij eerder op dit seizoen al van de tabellen veegde. Lode Van Tente had in het achtervolgende groepje het tempo strak gehouden en verzekerde zich in de slotronden van brons, ook al met nieuw PB.

Elias Sleeckx maakte de triomf voor zijn team compleet door de 1500m op haast nonchalante wijze dood te maken. Aan de bel even om zich heen kijken of iemand iets in huis had en dan maar zelf met slotrondje van 57 seconden het goud op zak steken. Zoveel klasse doet het simpel lijken, maar dat is het allerminst. Junior Diego Cassin nam hier een flinke hap uit zijn PB.

Evi Vercruysse hinkt op twee gedachten. Enerzijds is ze aan rust en herstel toe met een vervelende schouderblessure. Anderzijds is ze in topvorm en dan is het moeilijk om die te moeten verbergen. Nooit zagen we Evi zo snel en technisch beheerst in de cirkel draaien, zo snel zelfs dat de middelpuntvliedende krachten de hamer drie keer in de netten deden belanden. Maar de treffers logen er niet om : 55,81m was ruimschoots goed voor de titel, het is een nieuw clubrecord en een prestatie waarmee Evi postvat in de Europese Top 200 van dit jaar.

Ook Florence Amon raast als een wervelwind door dit seizoensbegin. Florence verpulverde al persoonlijke records in ver- en hinkstapspringen en bekroonde dat met goud in de driesprong en met zilver in het verspringen. Haar patent op nulsprongen heeft Florence blijkbaar voorgoed verscheurd, want voortaan zijn snelheid en precisie op de aanloopbaan nu net haar troeven. Op stabiliteit en regelmaat bouw je records en topprestaties. Opnieuw flirtte Florence met haar PB in het hinkstapspringen. Vijf beurten voorbij 12 meter en goud met 12,35m is een mooi palmares. Ook Florence schuift gestadig op in de nationale en in de Europese ranglijsten. Met 5,83w in het verspringen zette ze nog een zilveren kers op de taart.

In het kogelstoten moet Kwinten Cools voorlopig de wet ondergaan van zijn eeuwige rivaal uit Vlierzele. Degelijke 17,78m leverde Kwinten wel zilver op. Kasper Verbeylen illustreerde met 16,22m en brons dat zijn opmars in deze discipline geen toeval is. In het discuswerpen zette Kwinten dan weer de beste reeks neer, maar de titel gaat naar de verste worp en daar schoot onze sterke man amper 4cm voor te kort.

Lore Boonen wendde de boeg deze winter noodgedwongen naar de vlakke sprintafstanden, want een vervelende voetblessure hinderde haar op de horden. Maar kijk hoe onze Limburgse aanwinst van deze nood een deugd maakte : spectaculaire progressie over 100m en 200m bereikte op dit KVV een onverhoopt hoogtepunt met overtuigende winst in een sterk veld. Met 24,36 en in een millimetersprint waarbij de fotofinish uitsluitsel moest brengen mocht Lore op de hoogste trede van het podium. Waar eindigt dit mooie verhaal ?

Noor Jacques rukte in enkele maanden tijd op naar de nationale top over 800m en 1500m. Na eerste nationale titel bij de juniors over 1500m indoor veroverde Noor in stijl haar eerste en zilveren AC-medaille. In de slotronde plaatste de juniore een scherpe aanval die ultiem slechts door één concurrente kon worden beantwoord.

Gitte Bellemans was derde in het polsstokspringen en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Hier maakte Thomas Van Nuffelen een zeldzame uitschuiver door bij aanvangshoogte drie missers te laten registreren. Alexandre Pinte was hier met seizoensbeste 4,60m puik vierde. Chao Yuan Liu doorbrak een glazen plafond in het hoogspringen. Met 2,01m bij eerste poging deed hij maar liefst 5cm beter dan zijn vorige Leuvense bestprestatie en dat leverde hem ook verrassend brons op.

Joke Liefooghe tuimelt van de ene emotie in de andere. Ook zij combineert revalidatie van een spierblessure met de drang om haar uitstekende wedstrijdvorm te tonen. Met outdoor PB van 13,41m bleek er ook voor haar brons weggelegd. Sam Vanmolecot verbeterde zich met de hamer tot puike 36,32m.

Vierde plaatsen waren er voor Greg Wenshell in de 800m met mooi PB van 1,54,26 en voor Marie Fickers over 400m. Yewbdar Denys vervolgt een lange succesreeks door over 5000m haar PB aan te scherpen tot pittige 17,01,30, goed voor plaats 5 in een sterk bezette wedstrijd. Master Mona Rahme liep in dit jonge veld vlot mee naar plaats 12, Charlotte Vermeylen haalde hier zo’n 18 seconden van haar PB af. Reekswinst in 49,63 leverde Alpha Boye over 400m een straffe vijfde plaats op.