Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

BVV CADETTEN EN SCHOLIEREN: DRIEWERF HOERA, DE BEKER IS VAN ONS

30 april 2024

Na het debacle en de teleurstelling naderhand van vorig jaar gingen we er dit jaar opnieuw voor met volle overgave. Kampioen worden en zodoende de beker mee naar huis nemen was onze ambitie. Op voorhand achten we ROBA en KAAG als onze geduchte concurrenten. De Gentenaren moesten na een tijdje echter afhaken en onze streekgenoten konden ons in de eindspurt niet meer bijhouden zodat we met vierentwintig punten voorsprong aan de aflossingen konden beginnen. Dat bleek ruim voldoende om in de eindstand bovenaan te prijken. Met nog twee estafettes te gaan was de buit al binnen.
De Beker van Vlaanderen brengt binnen onze club een onwaarschijnlijke teamspirit teweeg. Onze jonge atleten vinden het een ongelooflijke eer om geselecteerd te worden, voor veertig van hen viel dit jaar die eer te beurt. Het gure weer met schrale wind maakten prestaties ondergeschikt, maar in een interclubcompetitie is sowieso enkel de plaats van tel dus dat kon de pret niet bederven. Als we de cijfertjes bekijken behalen we 25 top-3 plaatsen op 54 disciplines waarvan 11 overwinningen met een gemiddelde van 8,9 punten (op max 13).

Tien individuele overwinningen staken we op zak. Onze nieuwkomers Niels Vandezande en Louis Smeets zijn een ware aanwinst voor onze club. Tijdens het indoorseizoen toonden ze al wat ze in hun mars hadden, maar dit weekend showden ze opnieuw hun klasse. Niels won overtuigend de 200m bij de cadetten en scholier Louis liep na 400m als winnaar freewheelend over de eindmeet nadat hij in de ochtend al elf punten liet optekenen in de 100m. Een andere klassebak is Lorenzo Nys, eindelijk verlost van allerhande blessures kan hij voortaan zijn kunnen tonen. Met sprekend gemak liep hij vanuit baan één naar de snelste tijd van beide reeksen op de 200m, in het hoogspringen won hij ook het pleit en haalde ei zo na de kaap van de twee meter. Duizendpoot Jan Breugelmans mocht deze keer zijn werpcapaciteiten demonstreren, met als resultaat twee overwinningen in het speerwerpen en kogelstoten. Werptrainer Herman had zijn atleten klaargestoomd, want ook Ellen Schotte (speerwerpen) en Amber Willepenninckx (discuswerpen) behaalden de maximale score. Later op de dag liep Ellen ook nog de 100m horden en sprokkelde nog twee extra puntjes bijeen. Erjen Stiers pakte het in de 1500m tactisch aan en werd hiervoor beloond met een eerste plaats. Katie Rupert loopt met flair over de tartan, zij zorgde op de 400m voor de tiende overwinning voor DCLA.

Zeven tweede plaatsen kwamen er op de teller voor onze club. Julian Van Aken was niet van plan om er een wandeling van te maken op de 800m en stoof ervandoor, enkel een atleet van Gent liep mee in zijn zog en liep Julian de laatste meters voorbij. Een mooie tweede plaats voor Julian, jammer genoeg net niet beloond met een duik onder de twee minuten. Eerstejaarscadet Mats Vangrunderbeeck is een spurtbom en stormde als tweede over de finish op de 100m. Hij depanneerde in laatste instantie ook nog onze club in het hoogspringen, waar hij de vierde plaats haalde in een nieuw pr. Lou Goossens liet zich niet van de wijs brengen door een ongelukje in haar 80m horden waar ze bijna ten val kwam, maar zich vliegensvlug herpakte. Daarna wipte ze fluks over de lat in het hoogspringen, goed voor een tweede plaats. Tijs Vanhellemont maakte dit jaar een serieuze progressie en ook nu volbracht hij met een tweede stek in het discuswerpen zijn opdracht. De broertjes Florian en Dieter Wittebolle wilden niet onderdoen voor elkaar. Dieter haalde in zijn laatste poging uit in het verspringen en sprong van de vijfde naar de tweede plaats. Florian mocht beide hordenummers voor zijn rekening nemen. Zonder veel specifieke training liep hij voor het eerst de 300m horden, wat hij voortreffelijk deed door de eerste reeks vlotjes te winnen, goed voor een tweede totaalplaats. Ook op de 100m horden stond hij als eerstejaars met de vijfde plaats flink zijn mannetje.

Met ook nog zes derde plaatsen bewijzen we dat we volkomen verdiend winnaar zijn geworden. Ook hier weer de werpers op het appel met Stien Schreurs in het speerwerpen, Louis Coeckelberghs in het discuswerpen en Quinten Saverwyns met de kogel. Quinten werd tevens knap derde in het polsstokspringen, al zorgde hij wel nog eventjes voor suspense door de aanvangshoogte pas te lukken in zijn derde poging. Voor Phaedra Dirix was, door een lichte blessure, deelnemen aan haar geliefkoosde disciplines nog net te vroeg . Binnenkort is ze terug topfit, maar ze mocht voor de gelegenheid kogelstoten wat toch weer tien punten opbracht. Marie-laure Noë nam de benen op de 1500m en liep weg van haar concurrenten. Haar grootste tegenstander werd echter de strakke wind en naar het einde toe werd ze nog voorbijgesneld door twee atletes, toch met lef gelopen hoor.

Bij de cadetten meisjes had Ella De Clercq een tweevoudige taak te vervullen namelijk verspringen en 100m, met een vierde en een vijfde plaats deed ze een schone duit in het zakje. Ook Mirte Leyssens mocht dubbelen, met de combinatie 800m en discuswerpen bracht ze tien punten in het laatje. Juliette Debucquoy stond voor ons in de startblokken van de 200m, met een vijfde plaats toonde ze opnieuw haar aanleg. Marie Pieters bevestigde haar mooie prestatie van het PK en liep op de 300m horden naar positie zes. Hanne Schreurs presteerde met een achtste plaats in het kogelstoten zeer naar behoren. Amélie Koninckx mocht starten op de 1500m doch liep teleurgesteld over de finish, maar opdracht volbracht Amélie want elk puntje telt. We ronden bij de cadetten meisjes af met de 4x100m. Juliette mocht als startloopster het stokje doorgeven aan Ella die op haar beurt doorgaf aan onze Halense Ellie Rodiers, Katie mocht afronden en dat resulteerde in een fraaie vierde stek.

Komen we bij de scholieren meisjes waar in het hoogspringen bij Janne Cuppens de wind haar flink parten speelde. Met een zevende plaats was ze niet helemaal tevreden, maar ze herpakte zich perfect met een vierde plaats in het verspringen. Een terechte glimlach op het gezicht van Eva Jaspers die voortreffelijk haar 400m horden wedstrijd afwerkte, met weer 9 punten in de pocket. Ook Marith Op ’t Eynde mag best fier zijn op haar prestatie. Stevige concurrentie was er op de 800m waar niet getreuzeld werd, als vijfde verbeterde ze haar record met vier tellen. Trainingsgenoten Yasmine Van Hooghten en Emma Pil kregen de 100 en de 200m voorgeschoteld. Yasmine moest opboksen tegen de wind (-4,6!) en straffe tegenstanders en werd vijfde in haar reeks. Emma Pil knalde naar een knappe vierde plaats. Annabel Molina zorgde in de 400m door een vijfde plaats voor acht waardevolle punten. Het estafetteteam met Eva, Janne, Emma en Yasmine had met pech af te rekenen. Een misser loert bij aflossingen altijd om de hoek, dus laat het niet aan jullie hart komen meisjes .

Onze scholieren jongens Simon Wybaillie en Dries Klykens scoorden beiden met een vierde plaats negen punten. Simon streed op de 1500m met zijn vechtersmentaliteit tot aan de meet. Dries schudde een prachtige speerworp uit zijn mouw met een stevig PR. Tobias Huybrechs startte op de 110m horden. Aan het resultaat te zien, een schitterende vijfde plaats, vormden de hoge obstakels niet echt een probleem voor Tobias. Gabriel Nange verbeterde op de 400m horden zijn besttijd ten opzichte van vorig jaar en bracht voor onze club vijf puntjes op. In de laatste aflossingswedstrijd van de dag konden onze scholieren jongens nogmaals tonen hoe sterk ze zijn. Het team van Sibe Vanbergen, Louis Smeets, Mathias Ghysbrecht en een ontketende Lorenzo eisten de tweede plaats op.

Resteren ons nog de cadetten jongens. Op de 800m zagen we Pepijn Van Herterijck vechten voor elk plaatsje. Hij kon op het einde nog twee atleten bijhalen en dat leverde voor onze club zeven punten op. Door een blessure van Wout Vanderhaegen, die hierdoor jammer genoeg moest afzien van deelname, was Sverre Deleu bereid om zijn discipline te veranderen. Hij nam naast het verspringen ook nog deel aan het polsstokspringen en bemachtigde twee zesde plaatsen. Lode Bruyninckx sprong in op de 400m en deed dat met een vijfde plaats prima. En wat nog gezegd van onze estafetteploeg; Florian zette onze jongens meteen op kop en door mooie wissels van Mats en Jan kon Niels als winnaar over de meet lopen. Nog een extra vermelding en petje af voor onze cadetten jongensploeg want zij wonnen met ruime voorsprong het klassement binnen hun eigen categorie.

Verder nog een bedankje aan de vele supporters en aanwezige reserve-atleten Mia Leys, Thomas Angevaare, Tine Breugelmans, Lena Hombroux, Marie Coeckelberghs en Noor Schreurs, altijd fijn als we op hen kunnen rekenen indien nodig.

Ook de aanwezigheid van trainers Stéphanie, Ine, Herman, Dawie, Gunther, Amer, Bart, Arne en Thomas wordt uitermate geapprecieerd.

En dank je Noor Schreurs voor de vele foto’s.

Onze jury van dienst Eric Herssens, Catherine Wittenbergh, Johan De Coninck en Kris Huysegoms zag dat het goed was.

 

Een overzichtje van alle resultaten zijn na te lezen via deze link:

Atletiek.nu - BvV Cad/Sch M+V - Afdeling 1
Ilse Verlinde