Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

Wedstrijdatletiek

Zes medailles op KVV  voor cadetten en scholieren - Niels en Janne winnen goud

24 januari 2024

Met 31 geselecteerde DCLA-ers zagen we heel wat roodwitten op de indoorpiste in Gent aan het werk. Vijf van hen mochten op het podium.
Niels Vandezande stond tweemaal bovenaan het podium want hij won beide spurtnummers. Op de 60m knalde hij in de finale naar een nieuw clubrecord in 7”32. De 200m liep hij in 23”98, ook goed voor goud. Mats Vangrunderbeeck liep, in het zog van zijn clubgenoot, naar zilver op de 60m. Hij liep in zijn finale een sterke 7”51, een keurige prestatie als eerstejaarscadet. Janne Cuppens was evenaans de beste in haar discipline, ze won overtuigend het hinkstapspringen bij de scholieren. Met vier sprongen over de elf meter toonde ze regelmaat en met een uitschieter van 11m35 verbrak ze tevens het clubrecord.  Louis Smeets, specialist op de 400m, koos deze keer voor de baanronde en bewees dat hij ook daar zijn mannetje kan staan, hij behaalde zilver in een tijd van 22”47  Een bronzen plak behaalde scholieren Phaedra Dirix in het verspringen. Phaedra begon aarzelend aan haar wedstrijd maar ze kon met haar laatste  poging (5m46) naar een persoonlijk record springen en het brons opstrijken.

Net naast het podium viel Minne Putseys, Minne focust nu volledig op het polsstokspringen en met een sprong over 3m10 toonde ze een mooie progressie.

Verder werden er tal van top-8 plaatsen genoteerd en heel wat persoonlijke records gingen voor de bijl.

Een overzichtje van al dat moois vind je op Atletiek.nu - KVV Cad/Sch Indoor - 2024 - Uitslagen van Daring Club Leuven Atletiek