Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Kwinten Cools op titeljacht in het kogelstoten

Kwinten Cools op titeljacht in het kogelstoten

7 mannen en 8 vrouwen op medaillejacht op BK Indoor

Gent Topsporthal, 16 februari 2023

Op het BK Indoor in Gent komen volgende zondag 19 februari maar liefst 15 DCLA-atleten in actie. Meer dan de helft van deze sterke afvaardiging heeft uitzicht op een medaille. Om diverse redenen blijven ook enkele medaillekandidaten afwezig.
Nooit geziene weelde : tijdens dit indoorseizoen sneuvelden al 8 DCLA Clubrecords AC : 5 bij de mannen en 3 bij de vrouwen. Ben Broeders verbeterde zijn nationaal record in het polsstokspringen naar 5,82m. Andere clubrecords waren er voor Pieter Sisk (1500m – KBAB 10° all time), voor Elie Bacari (60m en 60m horden), voor Kwinten Cools (kogelstoten), voor Hanne Claes (400m – KBAB 4° all time), voor Noor Koekelkoren (60m horden – KBAB jun 14° all time) en voor Bo Brasseur (verspringen – KBAB 12° all time). Ben Broeders en Hanne Claes zijn geselecteerd voor het EK Indoor in Istanbul begin maart, net als John Heymans, die over 3000m de 4° KBAB all time prestatie leverde, maar nog enkele tellen verwijderd blijft van het ex-wereldrecord van Miel Puttemans dat deze zaterdag zijn 50° verjaardag viert. Dai Keïta werd vorig weekend Belgisch en Vlaams kampioen op de zevenkamp bij de juniors met een nieuw DCLA clubrecord van 5.353 punten (KBAB 9° all time).

John Heymans, Bo Brasseur, Elie Bacari en Dai Keïta zijn er niet bij op dit BK Indoor Alle Categorieën op zondag 19 februari in de Topsporthal in Gent. Toch blijft er uitzicht op een mooie medaille-oogst. Ben Broeders is er torenhoog favoriet voor de titel in het polsstokspringen, Thomas Van Nuffelen kan hem op het podium vergezellen. Voor de overige BK-medailles staat onze DCLA-ers een bitse strijd te wachten.

Over 1500m moet Pieter Sisk in een wellicht taktisch steekspel optornen tegen Jochem Vermeulen. Stijn Baeten geeft hier in extremis forfait. Kwinten Cools gaat in duel met Andreas De Lathauwer voor de titel in het kogelstoten, terwijl Kasper Verbeylen hier de hand kan uitsteken naar brons. Hanne Claes komt uit in de 400m, waar de Belgian Cheetahs met mekaar in de clinch gaan voor een ticket in het EK-team. Voorlopig heeft Hanne de 3° individuele seizoenstijd op haar naam en lijkt ze quasi verzekerd van haar EK-selectie. Nina Hespel en Benedikt Tchimou strijden in de meest competitieve discipline van dit BK om de ereplaatsen. Op de ook al sterk bezette 60H bij de vrouwen wordt het flink knokken voor Noor Koekelkoren om zich bij de 8 finalisten te scharen.

Medaillekansen zijn er ook voor Elien Vekemans met de polsstok. Elien neemt even een break aan haar Universiteit in Arkansas (USA) en komt in haar vertrouwde DCLA-omgeving de batterijen opladen en ijkpunten uitzetten voor de toekomst. Florence Amon is één van de DCLA-revelaties van dit zaalseizoen. Met haar Vlaamse titel en PR van 12,07m in het hinkstapspringen trekt Florence met de derde seizoensprestatie naar dit BK. 6 atleten strijden er voor 3 medailles, benieuwd hoe Florence met die stressvolle situatie omgaat. Voor David Boda liggen de kaarten in het hinkstapspringen iets moeilijker. Ook daar zijn er 6 kandidaten voor drie medailleplaatsen, maar David heeft wellicht een nieuw PR nodig om eremetaal te veroveren.

Louise Hendrickx en Yewbdar Denys gaan in de 1500m op zoek naar persoonlijke besttijden en naar top 8 plaatsen, ook voor Jo-Anne Liefooghe in het kogelstoten is een plek bij de top 8 de ambitie. Dries Van Langenhove verdedigt de clubkleuren over 200m.
Ivo