Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

ECCC Cross Country - DCLA in de top tien van de veldloopranking voor clubs in Europa

09 februari 2023

Tijdens de verkenning werd al duidelijk dat dit niet het parcours is zoals Brussel, waarop we ons kwalificeerden voor dit European Club Champions Cup Cross-Country (ECCC, ECCCC of ECCCCC, zo je wil). Afwisseling tussen strand en park, veel draaien en keren met meerdere 180° bochten, lage paaltjes waarop je je kan verkijken en uitgenomen 1 dalletje een biljartvlak parcours dat geaccidenteerd werd door een driesprong met vaste ronde balken. Eline, de meegereisde kiné, kon zich beperken tot de standaard verzorgen en zonder veel zorgen kwamen de atleten aan de start.
Het begeleidingsteam assisteerde onze Belgische collega's tijdens hun wedstrijd, wat geapprecieerd werd door de atleten van AVR en DUFF.

Met enige vertraging werd het DCLA ingenieurskwartet kort na het middaguur op gang geschoten op het strand van Oropesa del Mar in Spanje.

De thermometer wees dan al vlot boven de 15°C aan (in de schaduw) en de winterzon liet zich goed voelen.

Guillaume had in de Crosscup van Hannuit zo veel vertrouwen getankt dat hij het aandurfde om zich op de 5de plaats te nestelen, vlak achter de onvermijdelijke atleten van Afrikaanse origine.
Even leek hij halfweg een moeilijk momentje te hebben, maar dat was maar schijn want hij vatte de laatste ronde aan in 7de (!!) positie.

Jammer genoeg kwam hij in die laatste ronde nog ten val waardoor een zekere top-10 notering toch nog verloren ging : 13de plaats was het verdict.

Onze routinier Dries moet je echt niet meer leren, hoe je een wedstrijd van dit kaliber moet aanpakken. Niet gek laten maken, op eigen tempo vertrekken en dan opschuiven naar voor en de atleten "oprapen" die bovenstaande wijze raad in de wind sloegen. Net zoals zijn trainingsmakker kon Dries het ook niet laten om een volledige indruk van zijn lichaam te maken op het Spaanse strand. Maar dat belette hem niet om een zeer verdienstelijke 27ste plek te laten noteren.

Voor Lode was het zijn allereerste deelname aan een wedstrijd van dit niveau en hij had bovendien de vrijdag van vertrek nog een examen afgelegd. Door behoudend te starten en pas na een eerste studieronde op stoom te komen, kopieerde hij de aanpak van Dries.

Echter zonder valpartij omdat Guillaume en Dries al genoeg indruk gemaakt hadden (letterlijk en figuurlijk 🙂). Dit bracht hem op een onverhoopte 59ste plaats.
Ook Wouter pakte het voorzichtig aan, maar al snel werd duidelijk dat hij zijn dagje niet had. Achteraf bleek dat de warmte voor hem de boosdoener was : 15°C in de schaduw, maar op het parcours was niet veel schaduw te vinden.Voor hem werd het een 86ste stek.

Voor DCLA als team werd het uiteindelijk een 9de plaats op 26 deelnemende ploegen. Dit werd ten zeerste gewaardeerd door de begeleidende DCLA-delegatie.
Zij zagen dat het niet gewoon goed was, maar ECHT goed !

Een goede prestatie verdient dan ook een goede afsluiter en met een lokale paella in een lokaal restaurantje hadden we een fijne afsluiter van deze fijne Europese ervaring voor de atleten.

Een videoverslag van het ECCC in OROPESA DEL MAR

Bart, Johan