Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Topdag voor Florence Amon op KVV !

Thomas Van Nuffelen autoritair winnaar op KVV

Thomas Van Nuffelen autoritair winnaar op KVV

Marijke Wijnmaalen in blakende vorm.

Marijke Wijnmaalen in blakende vorm.

Elie Bacari blinkt uit op KVV

Elie Bacari blinkt uit op KVV

Pieter Sisk wint in Apeldoorn in nieuw clubrecord

Pieter Sisk wint in Apeldoorn in nieuw clubrecord

Stijn Baeten in super solo naar KVV winst

Stijn Baeten in super solo naar KVV winst

KVV Goud en DCLA clubrecord voor Kwinten Cools

KVV Goud en DCLA clubrecord voor Kwinten Cools

5 + 1 Vlaamse titels en 3 nieuwe clubrecords in succesweekend voor DCLA

Gent, Topsporthal, 29 januari 2023

Met het Kampioenschap van Vlaanderen is het indoorseizoen in stijl op gang getrokken. Liefst 6 DCLA-atleten zorgden voor winst op dit KVV. Daarnaast was er nog 3 keer DCLA-brons. In dit dolle weekend sneuvelden ook 3 DCLA indoor clubrecords.
Beginnen doen we met de grootste verrassing van dit weekend. Florence Amon startte in het hinkstapspringen bij de vrouwen als vierde atlete op de ranglijsten. In de eerste ronde scherpte ze haar PR meteen aan tot 11,76m of een verbetering met liefst 45 cm. In de derde beurt werd Florence naar de tweede plaats verwezen maar dat gaf haar nog extra energie : de laatste drie pogingen gingen alle voorbij de toch symbolische grens van 12 meter. Met 12,07m gaf Florence haar gouden medaille extra gloed mee en wordt ze de tweede DCLA-atlete in de ranglijsten aller tijden in haar discipline.

Eerder op de middag had Marijke Wijnmaalen de verbluffende DCLA-medailledans al flink ingezet. Eerst stak ze met 3,95m winst op zak in het polsstokspringen en dat zette ze glans bij door daarna ook nog over 4,10m te springen. Als Nederlandse kwam ze niet in aanmerking voor de Vlaamse titel, maar dat is slechts een vervelende voetnoot voor Marijke die het seizoen vorige week al in stijl aanvatte met een indoor PR van 4,15m. Hier eindigde Gitte Bellemans als 8° met 3,00m. Dan was het de beurt aan Elie Bacari die in de reeksen van de 60m horden al boven de concurrentie uit torende. Hij maakte zijn favorietenrol in de finale met verve waar door naar winst te stormen in 7”94, een ruim PR en op amper 5 honderdsten van het DCLA clubrecord van Denis Hanjoul.

Op het PK kon Kwinten Cools niet overtuigen maar onze kogelstoter groeit wanneer de inzet van de wedstrijd er toe doet. Zo ook vandaag, want wat is er sterker dan de tegenstand in de openingsronde knock out slaan met PR en overall DCLA clubrecord van 16,80m ? Spannend bleef het wel, want zijn zijn dichtste belager naderde tot op 1 cm … Provinciaal kampioen Kasper Verbeylen scherpte zijn indoor PR aan tot 15,56m, goed voor puike plaats 4.

Als we onze internationale bril opzetten, dan spreekt de prestatie van Stijn Baeten over 1500m het meest tot de verbeelding : Stijn maakte er een solorace van en finishte in zeer hoogstaande 3’43”79, goed voor een voorlopige Top 40 plaats in de wereld. Stijn mag uitkijken naar een topprestatie op de IFAM meeting van volgende week. De meest verwachte titel maar daarom niet minder verdienstelijk kwam toe aan Thomas Van Nuffelen. Thomas kwam zelfs pas in de wedstrijd als de rest van het veld al uitgeteld was. Zijn aanvangshoogte van 5,00m was meteen ook goed voor de Vlaamse titel. Dank zij PR van 4,70m greep Alexandre Pinte naar het brons, terwijl tienkamper Dai Keïta ook al met PR van 4,60m de vierde plek opeiste. Dat gelegenheidsatleet Fredje Ausloos met 4,40m hier nog als zesde eindigde zegt vooral veel over de dunne spoeling in de breedte van deze discipline in Vlaanderen.

David Boda had zich met opzienbarende 14,40m op het PK al gemanifesteerd als een medaillekandidaat voor dit KVV en hij maakte die rol ook waar. Met 14,32m in de eerste beurt ging hij zelfs even aan de leiding, maar in het verdere verloop werd David nog naar brons verwezen, een medaille die bij aanvang van dit seizoen niemand had verwacht. Trainingspartner Richard Mayango werd hier zesde met 13,06m. De 1500m bij de vrouwen werd van bij de start tot ontploffing gebracht en toen de rook optrok zagen we Louise Hendrickx aardig meegaan in de achtervolgende groep. Louise liep een offensieve maar toch ook beredeneerde race die haar mooi brons opleverde in 4’46”87, een prestatie waarop kan worden voortgebouwd. Yewbdar Denys hield ook aansluiting voorin en finishte iets verderop als vijfde in niet onaardige 4’51”22.

In de sprintnummers hield Marnix De Pauw de roodwitte kleuren hoog. Marnix plaatste zich zowaar voor de A-finale van de 60m met PR van 7”03, maar kon zijn kansen daar niet verdedigen door een een spierblessure die hij in de slotmeters opliep. Dries Van Langenhove en Alpha Boye noteerden hier respectievelijk 7”22 en 7”29. Dries zette later op de middag nog zeer degelijke 22”67 op de borden in de reeksen van de 200m. Noor Koekelkoren stootte als eerstejaars juniore door tot de finale van de 60m horden en klokte daarin, net als in de reeksen 8”71, goed voor een fraaie vijfde plaats. Minder goed verging het onze 400m loopsters Benedikt Tchimou en Marie Fickers. Zij beleefden een offday en konden hun niveau van het PK eerder deze maand niet bevestigen. Op basis daarvan mocht Bene zeker op meer hopen dan de achtste plaats die nu haar deel was. Momodou Baba Gaye is in de dubbele baanronde ook nog op zoek naar zijn beste vorm.

In Allendale (USA) evenaarde Bo Brasseur eerst haar DCLA clubrecord van 6,14m in het verspringen, maar in haar laatste poging liet ze 6,18m optekenen. Bravo Bo ! In Apeldoorn liep Pieter Sisk zaterdag naar winst over 1500m in 3’39”79 of 8 honderdsten sneller dan het DCLA clubrecord dat Stijn Baeten in 2021 vestigde en goed voor een Top 10 plaats op de voorlopige wereldranglijsten. Ben Broeders opende vorige woensdag zijn zaalseizoen met een uitstekende tweede plaats in Cottbus en ruim gelukte 5,72m. Nationaal en clubrecord van 5,82m sneuvelde vooralsnog niet maar dat zit er ongetwijfeld binnenkort aan te komen. Hanne Claes won vanmiddag de B-finale van de 400m op de meeting van Stockholm in puike 53”69. John Heymans stuntte dan weer over 3000m in Lyon, waar hij na razend snelle slotkilometer finishte in 7’50”25, een nieuw PR en Europese toptijd. Mirte Fannes hervatte daar de competitie met 2’13”81 over 800m.
Ivo