Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

© Vincent D’hondt

© Vincent D’hondt

© Vincent D’hondt

© Vincent D’hondt

© Vincent D’hondt

© Vincent D’hondt

© Vincent D’hondt

PK Veldlopen: Sterk PK voor DCLA

16 januari 2023

Vlaams Brabant mag terecht trots zijn op zijn PK. Met maar liefst 932 atleten aan de start, waaronder meer dan 140 DCLA-ers, was dit PK zeer goed bezet. De weergoden hadden voor de jeugd toch een intermezzo gevonden voor het stormweer, waardoor we zelfs af en toe konden genieten van een winterzonnetje.
Senioren: Yewbdar en Hanne maken het waar.
In de lange cross zitten alle dames (jun-sen-mas) in één wedstrijd. Hierbij zien we DCLA vooraan. Yewbdar Denys loopt van bij de start op kop en zal die plaats niet meer afgeven, maar ook achter haar laten de DCLA-ers zich niet onbetuigd. Vicky Vanluyten mocht hierdoor als derde mee op het podium.

Op de korte cross kreeg Hanne Van Loock heel weinig tegenstand, maar dit maakt haar zege zeker niet minder mooi. Bij de mannen kwam Wouter Lammens zich voorbereiden op het ECCC, met een 6de plaats tot gevolg.

Scholieren: een zegetocht voor DCLA-ers met Marie-Laure, Noor en Semeon
De dames mochten eerst van start gaan. Met een Marie-Laure die het hele seizoen al domineert en Noor Jacques aan de start waren de spitsen van DCLA bekend. Marie-Laure start altijd stevig ook al is ze 1ste jaars scholiere en lijkt daardoor soms verkrampt, maar ook nu ging ze van bij de start sleuren aan de kop. Noor, als 2de jaars, was daarbij de enige die op korte afstand kon volgen, maar de rest was er al aan voor de moeite en de zeges waren voor DCLA
Maar ook Eva Jaspers stond aan de start. 1 jaar na haar onfortuinlijke val, complexe breuk en revalidatie stond ze voor het eerst aan de start met de ambitie om terug iets te laten zien en vooral terug conditie op te doen voor het zomerseizoen. Haar 4de plaats bij de 1ste jaars scholieren is daarom een resultaat waar heel DCLA blij van wordt.

Bij de jongens had de ‘meute’ van Roel mekaar opgejut, maar ook Joren stond als 2de jaars aan de start. Van bij de start liepen Semeon, Joren, Rohan, Staf en Simon in de kopgroep. Toen even verder Joren de strijd moest staken met ademhalingsmoeilijkheden trok Semeon zijn registers open op afstand van 2de jaars scholier Daan Lievens. Een mooie inspanning die hij kon volhouden tot de finish om zo zijn gegeerde Proviciale titel in de wacht te slepen. Rohan bleef echter slim volgen en schoof op tot een mooie 2 de plaats.
De scholieren sloten af met 3 titels en 1 tweede plaats en daar zag je hoe deze groep vrienden mekaar vooruitstuwt. Met Joren die er de volgende keer wel terug zal staan heeft DCLA een sterk veldloopteam bij de scholieren.

Cadetten: DCLA is sterk bij de eerstejaars
Bij de cadetten jongens strijdt Erjen Stiers als eerstejaars cadet al een heel seizoen mee met de tweede jaars cadetten om telkens dichtbij of op het podium te belanden. Dat hij favoriet was voor de titel bij de eerstejaars cadetten leidt dan ook geen twijfel. Erjen deed een vene, vidi vici tussen de 2de jaars door attent mee voorin te lopen.

Bij de meisjes moesten we vooral de eerstejaars cadetten in het oog houden. De eerste plaats was snel vliegen, maar daarachter was het rood-witte truitje van DCLA duidelijk te zien. Amélie Koninckx en Mirte Leyssens zorgde ervoor dat de rest van het podium gevuld werd door DCLA-atleten.

Masters: Mona, Marc en Ivo halen de titels binnen
Vele masters met zeges in hun categorie, maar toch zijn er nog best wat die ook heel wat jongeren het vuur aan de schenen legde. Mona Rahme is zo’n vaste waarde die als senior als tweede zou finishen, maar als master met de oppergaai aan de haal ging.
Bij de heren waren er zeges voor Marc Neefs en Ivo Vandermaesen.

Benjamins-pupillen-miniemen
Onze tent wordt wat te klein voor de grote bende die zich komt amuseren op de cross. In het gewriemel leert onze jeugd zich opwarmen en alle protocol die bij een cross hoort. Daarbij ook heel wat wilde wedstrijdplannen bij
Tijdens de wedstrijd hadden ze vooral veel plezier samen en moedigden hun ploeggenoten aan. Soms miste er nog iemand nog wat parcourskennis en ging die een sprint aan met nog een rondje te lopen, maar dat zorgde achteraf vooral voor een goede lach en het voornemen om het de volgende keer beter te doen.
Maar ook de resultaten waren prima en met Jules Temmerman en Febe Stockman als tweede tonen onze youngsters dat de resultaten wel zullen komen.

Supporters waren ook top
Tot slot ook een grote dank aan de aanwezige ouder,  juryleden,  de jeugdcoördinatrice en de aanwezige trainers (Dries, Sigrid, Bart, Guy, Christel, Roel, Koen, Michel, Tibo, Luka, Arnout,…) die de atleten bijstonden.
Onze Burgemeester had op de nieuwjaarsreceptie beloofd om zijn zoon te komen aanmoedigen, maar een val en schouderbreuk besliste er anders over. Dries liet het tijdens de wedstrijd niet echt aan zijn hart komen, maar vanwege DCLA alvast een spoedig herstel gewenst.

Foto's Vincent D’hondt: https://www.instagram.com/vincermans/

Videoverslag Schrevens Marc : https://www.debeestenvanguyenbart.com/
Johan Klykens