Cadetten en scholieren presteren sterk op PK indoor

Gent, 07 januari 2023

Sterke prestaties bij de cadetten en scholieren op het PK indoor vorige zaterdag. Bij de cadetten waren er provinciale titels voor Quinten Saverwyns (kogelstoten), Dieter Wittebolle (verspringen) en Phaedra Dirix (60m horden en hoogspringen). Bij de scholieren behaalden Lorenzo Nys (hoogspringen), Uma Goedseels (60m en 200m) en Minne Putseys (polsstokspringen) provinciale schildjes.
Hier alvast een verslag van de spurtgroep van Stéphanie.

Met 5 gemotiveerde atleten kwamen we naar deze eerste wedstrijd van het seizoen. Eerstejaarscadette Jackie-Louise Mommaerts mocht als eerste van de groep aan de slag. Het lukte haar net niet om de grens van de 9 seconden te doorbreken op de 60m met 9.02. Daarna was het de beurt aan de scholieren jongens Thomas Angevaare en Yaro Gins. Thomas presteerde sterk en verbeterde zich tot 7.92. Hiermee viel hij net buiten de finale met een 9de plaats. Ook Yaro liep een mooi persoonlijk record met 8.61.
Na de 60m ging het naar de 200m. Jackie-Louise liep hier een seconde beter als een week eerder met een knappe 29.84. Thomas verbeterde zich ook met een eerste duik onder de 28 seconden: 27.93.
Yaro koos voor het verspringen. Zonder specifieke training en met een aanloop die niet goed uitkwam sprong hij 4m38. Kan alleen maar beter gaan een volgende keer.
Laatste sprintnummer van de dag, de 400m. Het was voor scholier Nanno Jacobs zijn eerste 400m wedstrijd ooit. Hij verraste met een mooi ingedeelde wedstrijd en met een tijd van 56.61. Hiermee viel hij net naast het podium met een 4de plek. Dat belooft voor de volgende wedstrijden.
Voor Janne Hermans was het haar eerste 400m indoor en ze heeft ondervonden dat daar toch wat meer bij komt kijken dan outdoor. Na een goede start liet ze zich wat insluiten na 200m waardoor ze wat moest inhouden. Ze bleef aanklampen en kwam nog terug op het einde. Ze finishte in een tijd van 62.60 seconden en mocht hiermee als 3de het podium op. Dit was een goede les om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Allegra Gürsoy werd 2de scholiere door in de andere reeks van start tot finish sterk aan de leiding te lopen. Ze eindigde in een tijd van 62.45.