Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

wedstrijdatletiek

Een topdag voor Elie Bacari met PR's op 60H en hoogspringen.

Benedikt Tchimou op weg naar de 400m-titel.

Benedikt Tchimou op weg naar de 400m-titel.

Elien Vekemans aan de slag op Belgische bodem.

Elien Vekemans aan de slag op Belgische bodem.

Revelatie David Boda in actie bij het verspringen.

Revelatie David Boda in actie bij het verspringen.

Noor Koekelkoren stormt naar de titel over 60m horden.

Noor Koekelkoren stormt naar de titel over 60m horden.

Topdag voor DCLA op PK Indoor (updated)

Gent, Topsporthal, 07 januari 2023

Met 16 titels bij de jun/sen op het PK Indoor beleefde DCLA een ware topdag. Individuele uitblinkers waren David Boda, Elie Bacari en Kasper Verbeylen bij de mannen en Noor Koekelkoren en Benedikt Tchimou bij de vrouwen.
David Boda zorgde in de ochtendsessie voor vuurwerk door het hinkstapspringen te winnen met indrukwekkende 14,40m, goed voor de 3° DCLA-prestatie aller tijden in zijn eerste wedstrijd in deze discipline. Het deed ons bijna vergeten dat ook Richard Mayango hier met 13,54m zijn PR aanscherpte. David kaapte later op de dag ook nog de titel in het verspringen weg met 6,44m. DCLA nieuwkomer en junior Marnix De Pauw leverde met 7”14 over 60m een overtuigend visitekaartje af. Alpha Boye verpulverde hier met 7”17 een 5 jaar oud PR. Jasper Vermaelen, Joppe Doms en Jacob Keppens lieten zich hier evenmin onbetuigd. In een fel duel met Jasper greep Joppe later op de dag de 200m titel bij de juniors in 24"18.

Na de middagpauze ontbond Elie Bacari zijn duivels. Op de hoge horden sprintte hij naar vlijmscherpe 8”01 als eerstejaars op de 1,06m hoge hindernissen. “Ik kan zeker nog beter”, aldus Elie, die de gave heeft om de eerste horde na 7 passen aan te vallen. In het hoogspringen toonde Elie zo mogelijk nog meer klasse. Uit bescheiden 6-passen aanloop bedwong hij eerst 2,00m (PR) en daarna zelfs 2,05m. Op 2,10m trilde lat even vooraleer ze van de leggers viel. Junior Daï Keita stond hier ten onrechte in de schaduw want ook hij ging voor het eerst in zijn loopbaan over 2,00m in het hoogspringen nadat hij over de horden al een besttijd lukte met 8”74.

Vorige winter ontpopte Kwinten Cools zich als de revelatie in het kogelstoten, dit jaar is Kwinten voorlopig minder op dreef. Hij stelde zich tevreden met 14,78m voor zilver. Goud met dik PR van 15,52m was er evenwel voor Kasper Verbeylen die zich in elk van zijn 4 pogingen wist te verbeteren. Het wordt uitkijken naar de volgende confrontaties tussen deze twee trainingspartners.

Nog een DCLA nieuwe aanwinst Alexandre Pinte greep de titel in het polsstokspringen bij de juniors met 4,50m. Ook vermeldenswaard is de 2’11”51 van M55 Marc Neefs over 800m.

Neo-juniore Noor Koekelkoren nestelt zich na enkele indoorwedstrijden al meteen tussen de gevestigde waarden van DCLA. Met 7”73 over de vlakke 60m manifesteerde Noor zich eerst als een nieuwe sprintsensatie en later op de dag pakte ze over de hoge horden uit met 8”64, goed voor de tweede DCLA-prestatie aller tijden, zowel bij de juniors als de seniors en op amper 6 honderdsten van de DCLA clubrecords van Hanne Claes. En of die records deze winter nog sneuvelen ? “Ik kwam te dicht op bijna alle horden en moest daardoor even inhouden, er zit dus zeker nog meer in”, zo evalueerde Noor volkomen terecht haar winnende race. Zet je dus maar schrap voor wat sympathieke Noor deze winter nog in petto heeft.

Marijke Wijnmaalen en Elien Vekemans maakten er een spannende competitie van aan de polsstokstand, met winst voor Marijke “on countback”, want beiden overschreden puike 4,00m. Wat zijn we blij dat Elien voor enkele maanden haar tenten in Leuven opslaat, zodat ze de banden met haar clubgenoten wat nauwer kan aanhalen. Onze andere USA expat Bo Brasseur vierde haar laatste dag in België vóór terugvlucht naar de States met knappe winst in het verspringen met 5,83m. Bedankt Bo voor je inspirerende aanwezigheden op de DCLA-trainingen tijdens de Kerst-break.

Een ander hoogtepunt van de namiddag kwam van onze 400m vrouwen. Benedikt Tchimou trekt de lijn van haar tweede seizoenshelft in de zomer door en knalde onvervaard naar 56”38 of bijna 2 seconden sneller dan haar vorige indoor PR. Marie Fickers hernam na lang herstel na blessure de competitie en finishte in het spoor van Bene in hoopgevende 58”34.

In het hinkstapspringen kon Florence Amon haar potentieel niet geheel tonen na twee nulsprongen. Na 4 pogingen bleef de teller op 10,98m staan, weliswaar een indoor PR, maar verderop dit seizoen rekent Florence zeker op een halve meter extra. In het kogelstoten zagen we DCLA nieuwelinge Jo-Anne Liefooghe aan het werk. Jo-Anne verruilde de kleuren van AVKA voor die van DCLA en bezorgde ons met 11,91m meteen een provinciale titel in het kogelstoten.

Yewbdar Denys over 1500m en Marthe Nagels over 800m bij de juniors tekenden voor de overige DCLA-titels bij de vrouwen. Voor een opmerkelijk lichtpunt zorgde 20-jarige sprintster Tess Wils die in haar eerste atletiekseizoen verrast met uitstekende 8”10 over 60m, goed voor PK-brons, en 26”79 over 200m.

De slotbalans van dit PK Indoor jun/sen oogt voor DCLA meer dan briljant. 37 DCLA-ers (j/s/m) traden in het strijdperk en behaalden samen 16 provinciale titels.

Bij de cadetten waren er provinciale titels voor Quinten Saverwyns (kogelstoten), Dieter Wittebolle (verspringen) en Phaedra Dirix (60m horden en hoogspringen). Bij de scholieren behaalden Lorenzo Nys (hoogspringen) Uma Goedseels (60m en 200m) en Minne Putseys (polsstokspringen) provinciale schildjes.

Tekst : Ivo Hendrix
Foto's : Luka Augustijns