Daring Club Leuven Atletiek vzw logo

Daring Club
Leuven Atletiek

jeugd

Vruchtbare meeting voor de jeugd van DCLA in Tienen

22 februari 2022

Zondag zakte een ruime delegatie van DCLA-jongeren af naar de indoormeeting van Tienen. Het werd een geslaagde meeting met heel wat podiumplaatsen, alhoewel er geen medailles uitgereikt werden en er ook geen podium opgesteld werd. Tot spijt van de deelnemers, maar corona…

Bij het hoogspringen noteren we de meisjes cadetten een eerste plaats van Hanne Gyselinck met een sprong van 1,41 meter, de tweede plaats was voor Ellen Schotte met 1,36 meter. Ellen behaalde wel goud bij het kogelstoten met een worp van 9,53 meter.

Bij de miniemen jongens was het Sverre Deleu die de derde podiumplaats mocht innemen met ene sprong over 1,31 meter. Bij de leeftijdsgenoten meisjes nam Lou Goossens dezelfde plaats in met 1,36 meter.

De pupillen zorgden voor nog extra podiumplaatsen, met een tweede en derde bij de jongens voor respectievelijk Nand Bruyninckx (1,26 meter) en Pieter-Jan Huybrechts die 1,21 meter haalde. Bij de meisjes was het Frieda von Leupoldt die de zilveren plaats innam met een sprong over 1,11 meter, zij behaalde de derde plaats bij het kogelstoten met een worp van 5,51 meter.

Tenslotte was het kogelstoten een zeer succesvol nummer. Naast de reeds vermeldde eerste plaats van Ellen Schotte en de derde van Frieda von Leupoldt in hun leeftijdscategorie konden we nog 3 andere podiumplaatsen noteren. Bij de miniemen was Tijs Vanhellemont met een worp van 7 meter goed voor de zilveren plaats. Tristan De Pauw (pupillen), met 6,93 meter, en Ruben Goossens (scholieren) met 9,58 meter konden bij hun leeftijdscategorie een derde plaats opeisen.

Al bij al een fantastisch resultaat voor onze DCLA-delgatie.